Prof. Dr. Kavuncu: 112 acil çağrı merkezi kurulacak

AK Parti Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu, olağan üstü durumlarda olay mağdurlarının tek bir numarayı aradığında devletin müdahale etmesi, tüm birimlerin bilgi sahibi olmasını sağlayacak 112 acil çağrı merkezinin kurulacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2012 17:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu, yaptığı yazılı açıklama ila Konya'da yapılan 112 Acil Çağrı Merkezi projesinin örnek alınarak hazırlanan projesi için gerekli ödeneğin ayrıldığını kaydetti.

Prof. Dr. Kavuncu, açıklamalarında şunlara yer verdi: "Kütahya'da olağan üstü durumlarda olayın mağdurunun tek bir numarayı aradığında devletin olaya müdahale etmesi gereken tüm birimlerinin bilgi sahibi olmasını sağlayacak bir koordinasyon merkezi özelliğini taşıyacak 112 Acil Çağrı Merkezi kuruluyor. Yani hali hazırda 112, 155, 156, 171 gibi ayrı ayrı numaraları aramak yerine sadece 112'yi aramak suretiyle gelişmiş ülkelerdeki gibi konu ile ilgili tüm birimler olabilen en kısa sürede olay mahalline yönlendirilecektir. Bu proje halihazırda ilk olarak Antalya ilinde uygulanmış olup Afyonkarahisar, Denizli, Konya illerinde binaları bitmiş olup diğer altyapı çalışmaları yapılmaktadır. İlimizde ilk etapta yer alan 10 il içerisinde İçişleri Bakanlığı yatırım programına alınmıştır. Bu amaçla İlimizde 112 Acil Çağrı Merkezinin yapılacağı yer tespiti çalışmaları yapılmış olup Dumlupınar Üniversitesi Merkez Kampüsü sınırları içerisinde üniversitece tahsisi yapılan alanda yapılması planlanmıştır. Söz konusu alanın bu amaca yönelik Kütahya Belediyesi'nce imar değişikliği çalışmaları devam etmekte olup bir taraftan da zemin etüt çalışmaları devam etmektedir. İçişleri Bakanlığı ve özel idare finansmanı ile yürütülecek proje için gerekli ödenek ayrılmıştır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber